Logowanie/Założenie konta  

Menu

Ogólne
Strona główna
Ogłoszenia

Rośliny



Info
Regulamin
FAQ
Gatunki chronione
 
Nasze galerie
· Galeria roślin
· Galeria zwierząt
· Galeria artykułów
 
Dodaj banner
 
Hemerocallis x hybrida 'Cheese and Wine'  (Liliowiec ogrodowy)    rodz. Liliaceae
ang. Daylily, niem. Taglilie
  Stanowisko słoneczne Stanowisko suche Odczyn podłoża kwaśny  żółty  fioletowy  zielony  zielony  Zimowanie w ogrodzie: Tak    wysokość: 75 cm,   pora kwitnienia: VII
  
 
Nie masz jeszcze konta? Możesz sobie założyć. Jako zarejestrowany użytkownik będziesz miał kilka przywilejów. Między innymi dokładny opis i większe zdjęcia rośliny.
Komentarze
17.12.2016 o godz. 15:10 zieloneprogi pisał(a):
Rzeczywiście, zarejestrowany w American Hemerocallis Society przez Heemskerka pod nazwą `Longfields Cheese and Wine`, ale niewiadomo dlaczego w handlu dostępny pod skróconą nazwą. Nawet na stronie hodowcy widnieje skrócona nazwa. Przecież nie mamy do czynienia w tym przypadku z nazwą odmianową i handlową. Jest jeszcze w AHS zarejestrowana 5 lat wcześniej przez Cartera odmiana `Wine and Cheese`. Niestety jednak nie znalazłem jego zdjęcia. Trzeba by pewnie głębiej pogrzebać. Przemek Godlewski
17.12.2016 o godz. 21:32 BasiaK pisał(a):
W źródłach ogólnodostępnych, tj.internetowych, niczego więcej się nie znajdzie. Dla zainteresowanych pozostaje mail do hodowcy.
17.12.2016 o godz. 21:49 grzesiek pisał(a):
Synonim dodany.
 
Tabaza ©
Wszystkie prawa zastrzeżone. Użyte znaki towarowe i loga graficzne są własnością odpowiednich firm, instytucji czy osób prywatnych.
Prawa do innych materiałów opublikowanych w serwisie definiuje Regulamin.
Powielanie, rozpowszechnianie i publikacja całości jak i fragmentów zabronione bez zgody Autorów i Administratorów.
Kontakt z Administracją Serwisu
Design: © 2005, Iwona Sapijaszko

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Tworzenie strony: 0.03 sekund