Komentarze |
26.04.2005 o godz. 16:52 Milka pisał(a): |
Czy jest to "pospolite, kuchenne" zioło, czy też jakaś jego odmiana ? | |
26.04.2005 o godz. 17:14 ewa pisał(a): |
Opis i zdjęcie przedstawiają rzadziej uprawiany gatunek wieloletni, w odróżnieniu od jednorocznego cząbru ogrodowego (Satureja hortensis), który zazwyczaj jest wykorzystywany w kuchni | |
05.08.2007 o godz. 0:11 An-na pisał(a): |
To jest normalny cząber "spożywczy". W Bułgarii wchodzi w skład popularnej przyprawy czubricy.
| |
17.04.2015 o godz. 21:15 grzesiek pisał(a): |
U mnie rośnie na skalniaku od kilku lat. W styczniu jest jedynie lekko okrywany gałązkami świerkowymi (po choince). W smaku jest ostrzejszy (bardziej pikantny) od cząbry ogrodowego. W sprzyjających warunkach sam się rozsiewa. Co roku mam kilka siewek. | |